December nyheder

Kategori: Information Udgivet: 12. december 2016

december_nyhederne_2016_2

Et lille overblik over nogle af de ting der er sket inden for IT verden.

Microsoft har købt LinkedIn
Så faldt det endelig på plads for IT giganten Microsoft. Deres handel omkring købet af den sociale medie side LinkedIn har været lang og indhyllet af bekymringer fra både EU og Microsofts konkurrenter.

De største indsigelser til købet har været i forbindelse med den kæmpemæssig information som Microsoft pludselig vil have adgang til igennem de oplysninger som kan findes på det sociale medie. Den endelig pris blev et kæmpe beløb på godt hele 170 milliarder kr.

I kølvandet på købet har Microsoft allerede sat alle sejl ind og er begyndt at afslører hvordan de vil inkorporer LinkedIn ind i deres eget Office 365 miljø. Muligheder de allerede har nævnt er blandt andet opdatering af dit CV på LinkedIn direkte igennem Word.

Kunne du tænke dig at hører mere om Microsofts planer med LinkedIn klik her

Den nye verden – Amazon åbner butik uden kasser
I sidste uge annonceret Amazon deres svar på fremtidens måde at købe ind på.

Amazon Go er navnet som internet giganten kalder deres nye supermarkeder de regner med at sætte i luften i løbet 2017. Det helt specielle ved disse supermarkeder er dog at der ikke er nogle kasser i butikken. Alt indkøb kommer nemlig til at forgå igennem en app på ens telefon der kan registrer hvad du køber mens du putter det i din kurv, inden du betaler direkte fra appen mens du går ud af butikken med dine vare i hånden.

Kunne du tænke dig at læse mere om Amazon Go klik her

Afskaffelse af roaming priser skal afgøres i dag
I dag er dagen hvor EU’s 28 medlemslande gerne skulle komme frem til en afgørelse om de fremtidige roaming gebyr som Europas teleselskaber skal betale til hindanden når en forbruger ringer fra et andet EU land end deres eget. Planen er nemlig den at fra midten af 2017 skal roaming afgifterne flyttes fra forbrugerne over på teleselskaberne.

Der er dog store bekymringer fra de nordiske teleselskaber der frygter at de vil komme til at betale mere til de sydeuropæiske lande da tendensen for at rejse her til er større fra norden en den er den anden vej.

Og nogle af de danske teleselskaber har endda også luftet tanken om helt at fjerne muligheden for roaming i deres abonnenter hvis der ikke længere er en finansiel op side ved det.
Forbrugerrådet har dog udtalt at det vil være urimeligt hvis de danske teleselskaber vælger at sende regningen videre til deres kunde ved brug af prisstigninger.

Kunne du tænke dig at læse mere om EU kommissionens planer så klik her

Del indlægget